sixtspain Bestil udlejningsbilen til sommerferien i god tid

Et af vores mange biludlejningskontorer i Spanien

Også biludlejningsbranchen har været påvirket af den internationale finanskrise, som siden 2008 har efterladt spor i hele verden. Det har betydet, at antallet af biler, som biludlejningsselskaberne råder over, er faldet.

“Man vil ikke binde så meget kapital i flåderne som hidtil. Vi kunne leje 100.000 biler ud i Malaga og Nice i de tre sommermåneder, men hvad skal vi så gøre med bilerne resten af året,” spørger Sixt Danmarks administrerende direktør, Kasper Gjedsted i Politiken.

Det kan give problemer i højsæsonen på de mest populære destinationer i Spanien, Frankrig og Italien, hvor mange gerne vil leje bil til ferien. I 2009 var der således timelange køer af feriegæster ved udlejningskontorerne. Mange af dem, som ikke havde reserveret en lejebil i forvejen, måtte holde ferie uden udlejningsbil.

Kasper Gjedsted vurderer, at den samlede biludlejningsflåde er faldet med 20%, og at mange selskaber derfor må melde alt udsolgt. Noget som bl.a. var tilfældet i den nyligt overståede juleferie: “Vi havde det samme problem her i julen i Danmark, hvor vi havde 0,0 procent biler stående. Det var lige før, jeg selv måtte tage bussen hjem”, fortæller Kasper Gjedsted.

Situationen er meget lig den for eksempelvis flyselskaber eller rejsebureauer, der ofte har solgt alle flysæder og rejser i højtiderne. “Jeg har haft folk, der ringede til mig og sagde, at de havde platinkort eller diamantkort, men jeg måtte sige, at jeg simpelthen ikke kunne trylle biler frem”, siger Kasper Gjedsted.

Hos Sixt råder vi altid til at bestille udlejningsbil i så god tid som muligt og har allerede på nuværende tidspunkt oplevet stor efterspørgsel på biler i Nice, Cannes, Alicante, Malaga og Mallorca i sommerferien, samt i storbyer som Barcelona, Paris og Berlin i påske- og pinseferien. Også i Danmark er der stor efterspørgsel på udlejningsbiler i ferieperioder – eksempelvis er der mange turister, der har bestilt sommerhusudlejning, og så har brug for en udlejningsbil.

Relaterede artikler:

  1. Sixt i TV2 Nyhederne – biludlejning i Flensborg
  2. Spar tusindvis af kroner på bilferien.
  3. Guide til biludlejning i Nice Lufthavn.
  4. Grønland bliver orange
  5. Bilferie i luksusklassen