I weekenden var der voldsomme protester mod transporten af atom-affald gennem Tyskland – de såkaldte ‘Castor’-transporter. Det var dog ikke den eneste protest – Sixt biludlejning protesterede ved samme lejlighed mod dyr transport med egne bannere. Det har skabt voldsom debat omkring grænserne for markedsføring.

Sixt har i mange år været kendt for at lave markedsføring, der går lige til grænsen. Nogle mener, at Sixt denne gang er gået over den, da vi under weekendens voldsomme protester mod atom-transporterne af atomaffald igennem Tyskland, benyttede lejligheden til at ytre vores utilfredshed mod dyr transport.

Begivenheden blev dokumenteret og sendt til YouTube, hvor videoen af protestaktionen med det samme medførte voldsomme diskussioner blandt brugerne.

Guerilla markedsføring betyder, at man benytter sig af alternative/unkonventionelle metoder og uventede steder til at promovere sig, og som bruger overraskelseseffekten frem for et stort markedsføringsbudget.

Ideen med at bruge en protestmarch til at lave guerilla markedsføring er aldrig set før, og i Tyskland har der efterfølgende været voldsom debat på Sixt’s blog:

Siggi: ”Dårligt, pinligt og simpelthen utiltalende. Jeg kunne godt lide Sixt reklamer indtil nu. Jeg kunne godt lide Sixt indtil nu.”

Gerry: ”Rigtig god idé. Ikke alene er selve reklamen sjov, det er også Castor modstandere, som bruges til at sprede den (…) Respekt!”

sixt protestaktion mod dyr transport Sixt guerilla markedsføring under atomprotester – galt eller genialt?

"Stop dyr transport! Lej varevogne og lastbiler hos Sixt."

Hvad mener du? Er du også imod dyr transport? Kan man benytte en protestmarch mod dyre atom-transporter til at protestere imod dyr transport i det hele taget?

Skriv gerne en kommentar nedenfor eller på www.facebook.com/sixtdk

Du er selvfølgelig også velkommen til at protestere imod dyr transport ved at leje billig bil hos Sixt.

Relaterede artikler:

  1. Sixt Wi-Fi guerilla markedsføring
  2. Blast from the past – Sixt markedsføring når det er bedst
  3. Kreativ markedsføring fra Sixt på eBay.