DE Vulkan 300x187 Biludlejningsselskaber løbet over ende af askesky.

Den islandske vulkanaskesky, som har lammet flytrafikken i det meste af Europa, giver rødglødende telefoner hos biludlejningsselskaberne.

De aflyste flyafgange, som er konsekvensen af askeskyen fra den islandske vulkan, Eyjafjallajökull, har givet en mangedobling i antallet af henvendelser til biludlejningsselskaberne.

I lufthavnene rundt omkring i Europa er der ofte lange køer ved biludlejningsselskabernes skranker, da mange af de strandede flypassagerer gerne vil leje en bil frem for at sidde og vente på, at luftrummet igen bliver åbnet.

”Jeg mindes ikke, at vi har oplevet noget lignende, som det vi har oplevet de sidste 24 timer. Vores telefoner er rødglødende og vi knokler for at hjælpe så mange strandede flypassagerer som muligt videre i en udlejningsbil,” siger administrerende direktør i Sixt Danmark A/S, Kasper Gjedsted.

Kabalen skal gå op

Hos Sixt har man oplevet mange henvendelser fra især tyske og svenske kunder, som alle gerne vil leje bil på one-way lejemål tilbage til deres hjemland.

”Det er en større kabale, som vi skal have til at gå op. Vi har jo eksempelvis fået mange biler ind fra Tyskland i løbet af natten og i dag. Dem forsøger vi naturligvis hurtigst muligt at sende retur, så vores strandede tyske kunder kan komme hjem til weekenden,” fortæller Kasper Gjedsted.

Forventer travlhed hele weekenden

Biludlejningsselskabet forventer hektisk aktivitet også i de kommende dage. Også selvom lufthavnene igen begynder at åbne op for trafikken, vil der være travlt:

”Vi forventer at denne øgede efterspørgsel vil fortsætte som minimum ind i næste uge – også selvom flytrafikken bliver genoptaget. Der er allerede så mange flyafgange, som er blevet aflyst, at det ikke vil være muligt for flyselskaberne at ombooke for alle passagerer i tide. Så vi forventer ekstrem travlhed i weekenden og den kommende uge,” slutter Kasper Gjedsted.

Sixt vil opdatere med seneste nyt om situationen her på www.sixtblog.dk og på vores Twitter profil.

Ingen relaterede artikler.