Danske virksomheder og offentlige institutioner skal kunne køre i elbil allerede inden årets udgang. ChoosEV, som er virksomheden bag dette ambitiøse mål, er dansk og er resultatet af en strategisk alliance imellem to af Danmarks førende energiselskaber, SEAS-NVE og SYD ENERGI, samt Sixt Biludlejning. Gennem ChoosEV vil de i fællesskab udbrede elbiler på de danske landeveje.

ChoosEV skal skabe konkurrence på et marked, som hidtil har været præget af fremtidsvisioner og drømme – men som har manglet et konkret, køreklart koncept. Det ambitiøse nye foretagende har ”ChoosEV Version 1.0” klar – et svar på den efterspørgsel der er efter elbilsløsninger, som kan realiseres nu.

ChoosEV version 1.0

ChoosEV Version 1.0 består af en elbil og en ladestander i én pakkeløsning. Ladestanderen leveres, opsættes og tilsluttes som en del af pakken, og i pakkeprisen inkluderes desuden også forsikring, service, vejhjælp, erstatningsbiler, brugersupport mv. I første omgang er ChoosEV målrettet mod det offentlige og erhvervslivet gennem leasing eller fleet-management aftaler.

Elbiler og infrastruktur har tidligere været præget af mange komplicerede løsningsforslag, som økonomisk ikke har kunnet forsvares, og som teknologisk ligger år ude i fremtiden. ChoosEV’s koncept er en reel måde at fremme miljørigtig kørsel i elbiler som et alternativ til den konventionelle bil. De første elbiler er allerede ude og køre på vejene, og ChoosEV har også opsat de første ladestandere i København.

Administrerende direktør for ChoosEV A/S, Henrik Isaksen:

”Jeg er stolt over at kunne præsentere danskerne for et af de mest ambitiøse elbilprojekter, vi har set på europæisk plan, og hvor vi reelt set er klar til at levere et produkt af høj kvalitet. Kombinationen af at have energisektoren og autobranchen i samme selskab gør, at vi ser på elbilen og infrastrukturen fra begge sider. Det er med til at sikre, at vi varetager begge siders interesse fremadrettet. Dette stiller os i en unik position til at præge den fortsatte udvikling med at få udbredt miljøoptimal transport i Danmark.

Interessen for elbiler i dag er stor, men det har været en udfordring at finde, og ikke mindst forstå, de løsninger, som er blevet fremlagt. Det ønsker vi med ChoosEV Version 1.0 at rette op på. Vi har en ide om hvor vi skal hen, og vi ved, at Version 1.0 ikke er den endelige løsning på alle elbilens udfordringer, men en ærlig begyndelse.”

Adm. direktør SYD ENERGI, Niels Duedahl:

”SYD ENERGI ser store muligheder i dette nye koncept. Vi er Danmarks 3. største energiselskab og vi er på forkant med udviklingen i det danske elmarked. Vi har som det første selskab i Danmark gennemført udrulning af fjernaflæste elmålere, næsten afsluttet kabellægning af elnettet samt passeret 110.000 husstande med moderne fiberteknologi. Vi er sikre på, at elbilerne kan blive et nyt og stort forretningsområde for os – både i forhold til lønsomhed og forøget kundeloyalitet.”

Adm. direktør SEAS-NVE, Jesper Hjulmand:

”Som Danmarks næststørste energiselskab finder vi det oplagt at gå ind i forretningsområde som dette. Det handler om el, som jo er vores kernekompetence og om klima, som er et område, vi som energiselskab også tager stort ansvar for. Samtidig er projektet meget konkret og kommer med en løsning, der kan realiseres her og nu. Forretningsområdet el-biler rummer både ansvarlighed og pionerånd, som er grundlæggende elementer i vores virksomhed.”

Adm. direktør Sixt Danmark A/S, Kasper Gjedsted:

”Sixt begyndte for 3 år siden på et miljøoptimeringsprojekt for sin udlejningsflåde, hvor målsætningen var at nedbringe CO2-udslippet. Det viste sig, at producenterne ikke kunne opfylde disse miljøkrav med deres traditionelle brændstofbiler. Derfor kom elbilen ind i billedet som en måde at nedbringe CO2-udslippet på i den samlede udlejningsflåde. Sixt har den fordel, at vi indkøber rigtig mange biler hvert år, og ad den vej vil ChoosEV få en hurtigere adgang til de elbiler, som de store producenter varsler vil komme inde for de næste 1-2 år.”

Relaterede artikler:

  1. Sixt Biludlejning først med elbiler.
  2. Dagens tilbud: Elbil 1 dag: 99 kr,-
  3. Danskerne står i kø for at leje elbil